VERONIKA Z MALEGA GRADU

Veronika z Malega gradu

Papirnato knjigo smo prestavili v elektronsko obliko. Preverite, preglejte, preberite. Vsebuje pravljice in povedke, do katerih lahko pridemo po različnih poteh, zato je obisk naše elektronske knjige, interaktivna dogodivščina.

Veronika z Malega gradu pa je tudi knjiga, ki je na našem pionirskem oddelku med najbolj izposojanimi knjigami. Ob svoji 60-letnici predstavljamo prenovljeno in dopolnjeno izdajo kamniških ljudskih pravljic in pripovedk. Knjiga zajema 37 pravljic ter razlagalnih, bajčnih, šaljivih in novelističnih povedk. Knjiga je namenjena tako otrokom kot odraslim, ki cenijo ta del naše bogate kulturne dediščine. Njim so namenjena sporočila in modrosti iz davne preteklosti, ki pa veljajo še danes. Kar je zapisano, ostane!

Pravljično podobo knjige sta ustvarila ilustrator Kostja Gatnik in oblikovalec Marjan Kocjan. V čarobni svet pravljic in domišljije smo se odpravile Breda Podbrežnik Vukmir, Maja Šinkovec Rajh in Andreja Štorman Vreg in naredile izbor tistih, ki so nas še posebej očarale.

Knjigo Veronika z Malega gradu lahko kupite v knjižnici.


Povezava: