Napovednik

Četrti dan na festivalu Kamfest

- od 16. do 20. ure Knjižnica pod krošnjami

- od 17. do 17. 30 Matematika na počitnicah – družinska poliedrska delavnica matematike z dr. Izidorjem Hafnerjem. Delavnica je primerna za starše in otroke od 3. leta dalje.

Izidor Hafner je bil do upokojitve leta 2013 predavatelj na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Je ustanovitelj tekmovanj iz logike ter revije Logika in razvedrilna matematika. Za svoje zasluge pri uvajanju računalništva in logike v srednje šole ter za delo z mladimi na tem področju je leta 2000 prejel častni znak svobode Republike Slovenije. Leta 2009 je prejel državno nagrado za šolstvo. Od leta 2014 je častni član Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije.

- ob 19. uri: Pravljica za lahko noč s Heleno Sterle: ŽOGICA NOGICA / zmaj

Pravljičarka Helena Sterle v Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik od oktobra do maja ob sredah dopoldne vodi Bibe – igralne ure s knjigo za otroke, ki ne obiskujejo organiziranega varstva. Helena za sebe pravi, da je kot vzgojiteljica predšolskih otrok upokojitev dočakala z malo večjimi mulčki, beri mladostniki, v MC Kotlovnica. Ob organiziranju dogodkov in prireditev v okviru Kluba staršev ves čas sodeluje tudi s kamniško knjižnico, kjer se  v svetu pravljic in zgodb druži z najmlajšimi obiskovalci knjižnice – BIBAMI, kjer vsako leto znova v Tednu otroka sprejme novo skupinico triletnikov.