Napovednik

Jenkret je biv … jen Gašper Križnik: pripovedovanje za majhne in velike na festivalu Pravljice danes

V okviru spremljevalnega programa Pripovedovalskega festivala vas Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik in Slovenski etnografski muzej vabita na pripovedovalski večer: Jenkret je biv … jen Gašper Križnik: pripovedovanje za majne in velike na festivalu Pravljice danes. Vabljeni v Slovenski etnografski muzej, v petek, 9. marca, ob 18.00.

Pripovedujejo:
Špela Regulj, Katarina Nahtigal, Breda Podbrežnik Vukmir, duo Vroča župa in Motničan Jože Keršič.​

POMEMBNONa prireditev je organiziran brezplačni avtobusni prevoz. V Kamniku bo avtobus ustavil na postaji nasproti Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra ob 17.10. Po koncu prireditve vas bo pripeljal tudi nazaj. ​

Motnik je majhen kraj na koncu Tuhinjske doline, ki ni ne vas in ne trg, a je znan, tudi po zaslugi Motničana Gašperja Križnika (1848 – 1904), čevljarja, sicer pa po srcu pravljičarja. Prav zaradi srčnosti je zapisal preko 200 pravljic, povedk, anekdot, opisov običajev iz Motnika in okolice. Njegovemu delu je posvečen Križnikov pravljični festival Jenkret je biv, ki vsak drugi vikend v juniju privabi veliko obiskovalcev. Pripovedovalci in sodelavci festivala vam bodo natrosili cel kup Križnikov pravljic.

 

Lokacija dogodka:Slovenski etnografski muzej, Metelkova ulica 2, 1000 Ljubljana