Napovednik

V torek, 11. 12. 2018, vas ob 19. uri vabimo v dvorano Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik na predstavitev knjige Bogdana Biščaka z naslovom "Igra in biseri: kako sem hčerki z alpinizmom razložil življenje." 

Bogdan Biščak (1958) je plezalec z bogato alpinistično kariero. Preplezal je celo vrsto zahtevnih smeri, stal na dveh osemtisočakih, preplezal južno steno Aconcague, se vzpel na Cerro Torre in Fitz Roy. V obdobju aktivnega plezanja je bil alpinizem njegovo edino obzorje. Leta 1987 je z vrhunskim alpinizmom končal, a se je po petnajstih letih vrnil v gore. Po poklicu je pravnik. Konec osemdesetih je bil aktivno vključen v slovensko politiko, v zadnjem obdobju pa svoja razmišljanja občasno objavlja v dnevnem časopisju. 

Knjiga skozi dialoge s hčerko opisuje in odkriva generacijo alpinistov, ki dojemajo alpinizem kot kulturo in umetnost bivanja. 

»Kako lahko človek opredeli prijateljstvo? V pogovorih s hčerko prideva do tega, da je vezivno tkivo prijateljstva ljubezen. In ljubezen je neujemljiva, obstaja tudi zato, ker ne vemo, zakaj nas je zvezala s prav to osebo.« (B. Biščak)

Pogovor bo vodil Vladimir Habjan.
 

Lokacija dogodka:Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, dvorana