Novice

Knjižnici priznanje za projekt Delimo znanje

22. junij 2017 610 Andrej Kotnik

V torek, 20. 6. 2017, je na Brdu pri Kranju potekala prireditev ob zaključku natečaja in razglasitvi najboljših prostovoljcev in prostovoljskih projektov v letu 2016. Natečaj poteka v organizaciji Mladinskega sveta Slovenije, predsednik republike Borut Pahor pa je že peto leto zapored nad njim prevzel častno pokroviteljstvo. Na letošnji natečaj je prispelo 50 predlogov projektov in 187 predlogov za najzaslužnejše posameznike.

Med prejemniki priznanj za prostovoljski projekt je tudi Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, v kateri od leta 2015 organiziramo dejavnost Delimo znanje. V okviru Delimo znanje posamezniki z udeleženci tečaja ali delavnice brezplačno delijo svoje veščine in znanja, knjižnica pa poskrbi za organizacijo (obveščanje, promocija, zbiranje prijav, priprava prostora). V okviru projekta Delimo znanje smo v letu 2016 organizirali 9 delavnic in tečajev v skupnem trajanju  60 ur, katerih se je skupno udeležilo 129 uporabnikov.Upamo, da bomo v letu 2017 še bolj uspešni.

Podelitve priznanj sta se poleg direktorice Brede Podbrežnik Vukmir udeležili tudi Mateja Keber, ki je v okviru projekta prva pripravila delavnico kvačkanja in Vesna Poženel, ki je v knjižnici izvedla tečaj italijanščine. 

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik se zahvaljuje vsem, ki ste doslej v okviru projekta svoje znanje in veščine prostovoljno delili z drugimi. Vljudno vas vabimo k sodelovanju tudi v prihodnje. Dejavnost Delimo znanje v knjižnici vodi bibliotekarka Milena Glušič.

Število ogledov (610)/Komentarji ()

Tagi: