Novice

Delimo znanje: srečanje prostovoljcev

11. maj 2018 343 Andrej Kotnik

V sredo, 9. maja 2018 smo v dvorani knjižnice gostili prostovoljce, ki so s svojim veseljem do predajanja znanja in veščin omogočili, da smo tudi v sezoni 2017/2018 lahko upešno izvedli številne dejavnosti, ki so potekale v okviru projekta Delimo znanje. Odziv prostovoljcev in udeležencev je zelo spodbuden. V letu 2017 smo tako organizirali 18 delavnic v skupnem trajanju 95 ur, katerih se je udeležilo 231 posameznikov. Zaradi narave dela je število udeležencev na posamezni delavnici večinoma omejeno, sicer bi bilo število udeležencev še znatno višje. 

V imenu knjižnice se je prostovoljcem zahvalila direktorica Breda Podbrežnik Vukmir, o poteku projekta pa je spregovorila bibliotekarka Milena Glušič, ki ga vodi. Po krajšem kulturnem programu je sledilo prijetno druženje. Z novo sezono projekta bomo začeli jeseni. Vljudno vabljeni vsi, ki bi kot prostovoljci želeli deliti svoja znanja in veščine.

Vabilu so se prijazno odzvali prostovoljec in prostovoljke Mateja Keber, Alenka Mele, Meta Lah, Lorraine in John Watts, Rosana Kleindienst, Emilija Gregorčič, Majda Repnik, Daragana Trivundža, Jelka Otrin in Jožica Poličnik.

Projekt Delimo znanje je odličen dokaz, kako prostovoljstvo povezuje ljudi v naši lokalni skupnosti in jim lepša življenje.

Število ogledov (343)/Komentarji ()

Tagi: