Novice

Razstava ilustracij Daše Keber v knjižnici

11. september 2018 618 Andrej Kotnik

V avli Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik je na ogled razstava kamniške ilustratorke, fotografinje in oblikovalke Daše Keber. Daša Keber, ki je s svojimi fotografijami obogatila marsikatero knjižnično publikacijo, se tokrat predstavlja s svojimi ilustracijami.

 

O avtorici

Daša Keber je prva znanja za svojo kreativno pot pridobila na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, kasneje pa je znanja in izkušnje še dopolnila na SAE inštitutu, kjer se je lahko preizkusila tudi v izdelavi spletnih strani in računalniških igric. Ukvarja se z grafičnim oblikovanjem, animiranjem, risanjem in fotografijo,  njena največja strast pa je prav risanje. Naj gre za digitalno ustvarjanje ali risanje s čopičem na papir, navdih za njene kreacije so skoraj vedno živali in narava.

Že od malih nog jo živali najbolj navdihujejo in tako še danes ostajajo osrednji motiv njenih ustvarjalnih izražanj. Ljudem želi približati njihove zanimive osebnosti in lastnosti, ki jih delajo tako posebne ter pokazati, da smo si v pomembnih aspektih življenja celo zelo podobni. Velik navdih sta tudi njeni mačji posvojenki. Bitjeca, ki jo še posebej fascinirajo, pa so žuželke in verjame, da bodo v njenem ustvarjanju vedno bolj prisotne.

 

Število ogledov (618)/Komentarji ()

Tagi: