Novice

10. sezona Predbralne značke Veronikin zaklad

10. sezona Predbralne značke Veronikin zaklad

11. september 2017 1821 Maja Šinkovec

10. sezona predbralne  značke poteka od 17. septembra 2017 – začetek na Dan Zlatih knjig do 2. aprila 2018 – zaključi se na mednarodni dan knjig za otroke.

Pri predbralni znački lahko sodelujejo otroci, ki so stari od 3 do 6 let in so člani KFBK, saj si do 18. leta starosti vse knjižnično gradivo lahko izposojajo brezplačno.

Otrok naj za osvojitev priznanja skupaj s starši/vzgojiteljem mentorjem opravi 4 naloge:
- prebere in predstavi eno pravljico (ljudsko, klasično ali sodobno pravljico),
- se nauči in predstaviti eno pesmico,
- pregleda in predstavi eno poučno knjigo.
- skupina otrok skupaj z mentorjem pripravi en skupinski izdelek na temo BARVE. Vse izdelke bomo v aprilu 2018 razstavili v knjižnici.

Knjižno gradivo bo od septembra dalje pripravljeno v knjižnici (v Kamniku, Komendi, Motniku in Šmarci) v posebnem kotičku, kjer bodo starši lahko izbirali med kvalitetnimi slikanicami primernimi za starost predšolskih otrok. Za predstavitev pa si lahko otrok izbere katero koli knjigo, ki mu je všeč in je primerna njegovi starosti.

Kontakti za rezervacijo pravljičnega kovčka, vrtec na obisku v knjižnici: knjižnica v Kamniku: Sabina Zore (sabina.zore@kam.sik.si, telefon 01/831 12 17), knjižnica v Komendi: Maja Šinkovec Rajh (maja.rajh@kam.sik.si, 01/834 32 98), knjižnica v Šmarci: Tatjana Tratnik (tatjana.tratnik@kam.sik.si, 01/839 43 11) in knjižnica v Motniku: Francka Starovasnik (francka.starovasnik@kam.sik.si, 031 761 810).

Zaključke z ogledom razstave izdelkov na temo BARVE in s podelitvijo priznanj in knjig bomo izpeljali v aprilu/maju 2018 v knjižnici.

Vsi sodelujoči otroci prejmejo priznanje za osvojeno predbralno značko in knjigo ROZAGROZA IN PLAVALAVA (avtorji: Saša Eržen, Maruša Ivančič, Kobrowsky, ilustracije Urška Kozak). Darilne slikanice je v okviru projekta Aktivni.Vsi, ki ga sofinancira Evropska unija iz sredstev Programa za pravice, enakost in državljanstvo prispevalo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
Mentorji prejmejo potrdilo o mentorstvu.

                 

Otroci, ki niso vključeni v vrtec, lahko predbralno značko skupaj s starši opravljajo v knjižnici. Več informacij na sabina.zore@kam.sik.si

Program predbralne značke 2017/2018
Prijavnica za skupine (vrtec)
Prijavnica za posameznike (otrok ni vključen v vrtec)
Vrtec na obisku

Zloženka o predbralni znački za starše

Število ogledov (1821)/Komentarji ()

Tagi: