Novice

Medobčinski projekt Branje je iskanje

Medobčinski projekt Branje je iskanje

1. september 2017 3032 Maja Šinkovec

Spoštovani bralci, mali in veliki,
vabimo vas, da se z nami podate na čudovito pot branja, iskanja in druženja. Naj bo bralno iskanje, ki je pred vami, priložnost, da upočasnite življenje in povabite doživetja v svoj vsakdan. Z družinsko bralno značko »Branje je iskanje«  vas želimo zbližati s knjigami in vašimi bližnjimi. Posebnost projekta je tudi v tem, da smo združene vse šole in knjižnica v skupnem prizadevanju. Branje je namreč pomembno!

Branje je iskanje je projekt, s katerim želimo spodbuditi bralno kulturo v družinskem življenju. Projekt pripravljajo kamniške in komendska osnovna šola v sodelovanju s Knjižnico Franceta Balantiča in še nekaterimi organizacijami.
Potekal bo vse šolsko leto 2018/19 s pričetkom v septembru. Cilj projekta je predstaviti branje kot prijetno in cenjeno prostočasno dejavnost, ki povezuje družine v skupnih dejavnostih. Sodelujoče družine bodo z branjem, obiskovanjem vnaprej pripravljenih dogodkov po šolah in drugih ustanovah ter literarnimi izleti po občinah Kamnik in Komenda zbirale žige v namenske bralne izkaznice.

Komu je namenjen?
Namenjen je družinam, žige zbirajo otroci – učenci in učenke ter njihovi bratje ali sestre – skupaj s starši ali drugimi odraslimi člani družine ali skrbniki.

Kaj je treba narediti?
V šoli pri šolski knjižničarki ali na drugem dogovorjenem mestu se vpišite v projekt. Prejeli boste izkaznico. Izkaznice lahko dobite tudi na pionirskem oddelku Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in v krajvnih knjižnicah Komenda, Šmarca in Motnik.

V izkaznice zbiramo žige za:

  • Prebrane knjige.
  • Obisk dogodkov.
  • Obisk izletniških točk in odgovore na vprašanja, povezanih s knjigami in točkami.

Vsak otrok prebere vsaj dve knjigi, vsak starš ali drug odrasli pa vsaj eno. 

Družina ali otroci obiščejo vsaj dva dogodka s seznama na izkaznici – dogodki se odvijajo po vseh šolah in v Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik. Za izlet lahko izberete tudi poljubno lokacijo, ki ima žig. Žigi se nahajajo na ciljih izletniških točk, v izkaznice si jih pritisnete kar sami. Nekaj predlogov je zapisanih v izkaznici.

Zakaj?
Ker je branje zabavno in koristno. Ali lahko našteješ veliko stvari, ki so obenem koristne in zabavne?

Kdaj ?
Celo šolsko leto.

In na koncu?
Družina bo dobila posebno priznanje, obljubljamo pa tudi veselo bralno praznovanje.

Kdo vam odpira vrata v knjižne svetove (beri naprej...)
 

Število ogledov (3032)/Komentarji ()

Tagi: