Novice

Poletno družinsko branje

Poletno družinsko branje

20. junij 2016 2681 Maja Šinkovec

Obvestilo

Z 31. 8. 2016 se je zaključila 13. sezona Poletnega družinskega branja v naši knjižnici. Tisti, ki ste se odločili sodelovati v bralni akciji in ste izpolnili vse zadane naloge, imate čas, da svoje izpolnjene izkaznice oddate do 3. 9. 2016, v enoti knjižnice, v kateri ste se vpisali v bralni seznam.

Nagrada za vaše vztrajno branje je naša knjiga Zlati hrib, ki jo prejmete ob oddaji izkaznice. Tisti, ki pa ste izkaznice že oddali, svojo nagrado lahko dvignete do 7. 9. 2016.

Upamo, da vam je tudi dobra knjiga popestrila čisto preveč kratko poletje!

 

 

 

Poletno družinsko branje (PDB) - kaj je to?
PDB je poletna bralna akcija otrok, staršev, dedkov, babic ... in knjižnice. Beremo, ker v branju uživamo in ker je navdušenje nad branjem najboljša vzgojna popotnica, ki jo starši lahko podarijo svojim otrokom.

Kdaj poteka PDB?
V 13. poletju družinskega branja beremo od 1. julija do 31. avgusta 2016. Za osvojitev nagrade mora družina vse naloge opraviti do 3. septembra 2016 in oddati tudi izpolnjeno razglednico!

Pravila sodelovanja
Katere so naloge letošnjega PDB?
Prva naloga je opravljena, če družina v času trajanja bralne akcije vsaj 3 krat obišče našo knjižnico in si vsakič izposodi vsaj 10 knjig.

Druga naloga je obiskati katero koli knjižnico pod krošnjami (http://www.knjiznicapodkrosnjami.si/) ALI obiskati našo knjižnico na festivalu KAMfest in sodelovati pri eni izbrani dejavnosti. Velja foto utrinek.

In še:  v celoti izpolnjeno razglednico prinesite do 3. septembra 2016 nazaj v knjižnico, da boste lahko prevzeli nagrado.
Sodelujejo lahko družine, ki so včlanjene v našo knjižnico (vsaj en otrok in ena odrasla oseba).

In kakšne so nagrade letošnjega družinskega branja?

Prave nagrade družinskega branja se skrivajo med platnicami prebranih knjig, v času, ki ga družina preživi skupaj, v povezanosti in odnosih, ki jih ob branju stkete med seboj, v novih spoznanjih in spretnostih, knjižnica pa vam za spodbudo in zahvalo za sodelovanje podarja darilo presenečenja.

Berite z nami v 13. poletju družinskega branja!

Častna pokroviteljica poletnega družinskega branja 2016 mag. Katarina Kesič Dimic, prof. def. 

"Branje je ena od najpopolnejših oblik sodelovanja z odraščajočim in razvijajočim se bitjem. Ne samo, da pridobiva otrok. Tudi vi, kot starši, se morate stalno truditi, da ustrežete strogi in realni otroški kritiki – nedoživetih bralcev in pripovedovalcev otroci namreč nočejo poslušati.

Če se boste resnično trudili, se bodo neme besede iz papirja v otroških glavicah prelivale v pravi film. Ob strastnem bralcu lahko otroci občutijo vroč bruhajoč ogenj krvoločnega zmaja, zaslišijo čisto nežen zdrs noge ob natikanju steklenega čeveljca ali okušajo slastnost čarovničinih hišnih dodatkov. Na tak način boste v družino povabili nova doživetja, tuje izkušnje, zgodovinske dogodke, drugačne običaje ostalih kultur in veroizpovedi, ki jih bo otrok doživljal vedno bolj empatično, z zmožnostjo kritične presoje. Preko knjig boste spoznavali tako sebe kot otroka in gradili čudovite mostove komunikacije. In kadar boste obiskali knjižnico, vam ne bo več potrebno iskati dobrih knjig, kajti le-te bodo kar same našle vas. Če pa vas najde kakšna slaba, pa jo prav tako izkoristite kot priložnost za učenje in osebnostno rast.

BERITE! Sebi in otrokom v neomejenih količinah. To ne škoduje zdravju, česar pa za gledanje risank in uporabo računalnikov (tablic, mobitelov) ne moremo z gotovostjo trditi."

Število ogledov (2681)/Komentarji ()

Tagi:

Dokumenti za prenos